Scheidingsmediation

mediation bij verbreking samenleving

uit elkaar gaan

Snel inzicht in financiën

"Eerst de basis op orde, ....".

uit elkaar gaan

Fiscale regelingen


Hypotheekrente-aftrek e.d.

uit elkaar gaan

Verrekeningen


De balans in evenwicht

nadenken over scheiden

Duidelijke en duurzame afspraken

Een scheiding brengt veel onzekerheden en vragen met zich mee. De juridische en financiële afwikkeling van de scheiding moet goed geregeld worden, maar emoties spelen natuurlijk ook een rol.
In scheidingsmediation komt dit alles aan bod voor zover het nodig is om duidelijke en duurzame afspraken te maken. In overleg kom je tot gedragen oplossingen, die de tand des tijds kunnen doorstaan.


Juist in deze moeilijke situatie moeten jullie belangrijke beslissingen nemen. Beslissingen over jullie eigen toekomst en eventueel die van jullie kinderen. In deze periode kan communicatie tussen beide partners (zeer) moeizaam zijn. Daarom is afspraken maken onder begeleiding prettig.


Bij scheidingsmediation maak je duidelijke en duurzame regelingen rond onderwerpen zoals kinderen, huisvesting, boedelverdeling, pensioenen, (bedrijfs)vermogen en schulden e.d.:


Belangrijke punten

scheiding en inkomen

Inkomen & verrekeningen

Je wereld staat op zijn kop. Hoe moet het verder? Hoe ga ik rond kunnen komen na de scheiding? Welke vorderingen zijn er over en weer? Hoe zit het met de afrekening van kosten van de huishouding?


overname eigen woning

(eigen) woning & hypotheek

Verhuizen of blijven? Verdelen, verkopen of onverdeeld laten? Kan ik dat betalen? Hoeveel is ons huis waard?


mediation en kinderen

KINDEREN & OUDERSCHAPSPLAN

Hoe gaat het met de kinderen? Hoe ervaren zij de scheiding? Wat is het belang van de kinderen?  Hoe gaan we de zorg verdelen? Kunnen we alle kinderkosten nog wel betalen? Hoe verdelen we de spullen van de kinderen? Voelen ze zich nog wel thuis en veilig? Zullen we van elkaar vervreemden als we elkaar minder zien? Wie bewaart de paspoorten? Hoe zit het met de verzekeringen? Vakanties en feestdagen?


Als je net gehoord hebt dat je partner wil scheiden, of als je zelf de boodschap net hebt of wilt gaan geven, dan ben je op zoek naar informatie. Dat is logisch en begrijpelijk. Je wilt weten waar je aan toe bent en rustig alles op je in laten werken. Voor jezelf bepalen wat je rechten en plichten zijn en alles zoveel mogelijk al op een rijtje krijgen. Heb ook begrip voor het feit dat je partner deze behoefte óók heeft. Geef elkaar de ruimte om deze informatie te verzamelen en wees niet bang dat je belangen daardoor geschaad worden.

Zeker in mediation is er alle aandacht voor je belangen, wensen, verlangens en oplossingen die voor beiden goed zijn, ondanks de moeilijke omstandigheden!

 

Uitgebreide informatie vinden jullie in de hier te downloaden gids: Waar te beginnen?

Waar te beginnen in conflictsituatie

Waar te beginnen....?

In de scheidingsgids tref je alle relevante informatie over scheiding, de (eigen) woning, hypotheek, verzekeringen, inkomen en alimentatie, spaargeld, (bedrijfs)vermogen, pensioen, omgangsregeling en kinderalimentatie en nog veel meer. .

"We kregen snel alle informatie en dat gaf rust. ERg tevreden over je praktische aanpak met oog voor de onderliggende zaken"

mediation

I. van H. te D.

"Omdat we inzicht kregen in zowel de tremanormen als onze budgettering, konden we een evenwichtig alimentatieplan maken"

mediation
A.G te Z.

"Het was niet altijd makkelijk, maar door jouw hulp kunnen we nu allebei weer vooruit, ook financieel."

mediation

L.M. te O.