hilde kroon mediationOver Hilde Kroon Mediation


Win-win-win in elke situatie

De beste oplossingen in de lastigste situaties

Hilde Kroon is mediator en jurist, met meer dan 20 jaar ervaring in het notariaat in Nederland en België. Ze voert sinds 2013 zelfstandige mediationpraktijken in Alkmaar en Arnhem, waar ze familie & zakelijke mediation en advanced mediation, training & coaching verzorgt.

 

Daarnaast treedt Hilde regelmatig op als co-mediator in samenwerking met andere mediators. Ze is adviseur/mentor voor mediators, advocaten, notarissen en (andere) professionele conflictoplossers om te helpen een doorbraak te bereiken in de moeilijkste zaken en de lastigste situaties.

 

Ze geeft cursussen en opleidingen in (be)middelen en (advanced) mediation-vaardigheden aan professionals in het bedrijfsleven en leidt mediators en andere professionele conflictoplossers op in advanced mediationtechnieken als MfN geaccrediteerde opleider. Haar 1-2-3 Opgelost! Methode komt voort uit het Evolutie Systeem, de Rode Draad die zij na jarenlang onderzoek destilleerde uit (alternatief) psychologisch, (rechts)filosofisch en esoterisch materiaal, samengevoegd tot een eenvoudig, intuïtief 3 stappen-plan dat in elke situatie vanzelfsprekend tot de beste uitkomst leidt.

 

Onze missie is om te helpen conflicten te voorkomen en op te lossen,

zodat je conflicten meester en Conflicten Meester wordt.

 • Hilde Kroon is mediator en jurist, met meer dan 20-jaar ervaring in het notariaat in Nederland en België.
 • Opgeleid aan het Mediation Instituut Vlaanderen
 • Sinds 2013 heeft ze zelfstandige mediationpraktijken in Alkmaar en Arnhem.
 • Hilde helpt bij het voorkomen en oplossen van zakelijke en privé conflicten
 • Hilde werkt door heel NL bij het helpen oplossen van de meest lastige zaken als mentor en/of co-mediator
 • Hilde traint ondernemers, managers én medewerkers, alsmede andere conflictoplossers (mediators, advocaten, notarissen, rechters, psychologen & hulpverleners) in (advanced) mediationvaardigheden en in de interventies voortvloeiend uit het Evolutie Systeem. 
 • Hilde is auteur van de boeken:
  - ‘Opgewonden Standjes en Bevredigende Oplossingen‘ over mediation op de werkvloer (2020);
  - ‘Scheiden is Leiden’ (2021) en
  - ‘Netelige Kwesties’ (2021).
hilde kroon

"Diverse ingrijpende gebeurtenissen en keuzes in mijn eigen leven – ik was zowel eerste als tweede beslisser, slachtoffer en dader –  hebben mij geconfronteerd met mijn mooiste én mijn minder mooie kanten en met het feit dat de acceptatie daarvan en de verwezenlijking van mijn wensen eenvoudig kan zijn.

Het is dan ook mijn passie mensen te begeleiden naar optimale oplossingen – zowel in dagelijkse situaties als bij grotere levensvragen/problemen –, door aandacht te hebben voor de argumenten, belangen en verlangens. Niemand gaat immers akkoord met een uitkomst waarin diens belang niet is gewaarborgd."

marcel baatsen

Marcel Baatsen

Business MasterMind


Marcel Baatsen is visionair business- en managementcoach, met achtergrond in het bedrijfsleven bij grote organisaties, zoals Voorzitter van de Ondernemingsraad bij Baan.

Marcel werkt volgens de Mastermind methode, waarbij support, feedback en accountability de toverwoorden zijn.  Garantie op optimale transfer van geleerde naar de praktijk.

carla

Carla steeman

Trainer & trainingsacteur


"Improvisatie werkt dus en je kunt dat inzetten op verschillende vlakken. Denk aan het losmaken van groepen (teams, therapiegroepen, trainingen), een onderwerp ter tafel brengen op een luchtige manier, mensen persoonlijk laten groeien, ze iets leren, kinderen en volwassenen laten schitteren, enzovoorts, enzovoorts.

 De mogelijkheden zijn enorm en onuitputtend. Ik ben nog lang niet klaar...."

marc

Marc Nickel

Gecertificeerd trainingsacteur


"Deelnemers passen het geleerde in een veilige setting toe, met mij als levend oefen materiaal.
Ik speel tegen en geef feedback, zowel tijdens als na het rollenspel. Daarbij hanteer ik als uitgangspunt dat ik er ben om de deelnemers te laten groeien en niet om hen te pesten. Het gaat immers om de groei en succeservaring.
"

familie mediation

Relatie, scheiding, omgang, 


zakelijke mediation

arbeidsconflicten & conflicten in bedrijfsleven

mediation masterclass

Nice-gerichte programma's/STAP-opleidingen

voor permanente educatie in

These slides will be slide-able on the live version of your page!

100% aandacht

"Ik heb Hilde Kroon ervaren als een deskundige mediator/workshopleider, die met 100% aandacht mensen kan begeleiden naar meer inzicht of een nieuw perspectief. Ze is een prettige persoon en haar werkwijze is zorgvuldig. 

Ze communiceert helder en stemt goed af.” 

annet
Annet T, manager

Eindeloos creatieve ideeen

"Als je nieuwe inspiratie of ideeën nodig hebt, ben je bij Marcel aan het juiste adres!"

hugo
Hugo Bakker, businesscoach

Authentiek en warm

Ik heb Hilde leren kennen als een gedreven, authentieke en warme vrouw en beveel haar trainingen en mediations van harte aan. .
deairee
Desirée Rooze, arbeidsdeskundige
De Navigatie Gids in Conflictsituaties