Scheidingsmediation Alkmaar
snel inzicht in financiën
Eerst de basis op orde, dat geeft rust!
meer mogelijkheden
In onderling overleg stel je de toekomst veilig
duurzame afspraken
In overleg gemaakte beslissingen en oplossingen gaan lang mee.
In jullie relatie deelden jullie heel veel. Misschien hebben jullie samen pensioen opgebouwd en een woning gekocht.
Jullie hebben waarschijnlijk samen ook veel spullen aangeschaft
En dan komt de scheiding. Je hebt een heleboel vragen: wat moet er gebeuren met onze woning & hypotheek? Hoe gaat dat dan met mijn pensioen? Hoe verdelen we de spullen die we al die tijd samen gehad hebben? Hieronder een overzicht van te regelen onderwerpen. In het e-book "Waar te begonnen...? Bij scheiding" , kun je alles precies nalezen (link onderaan pagina)
Inkomen & Alimentatie
Vermogensverdeling
Verhuizen of blijven? Wie mag in de huurwoning blijven? Moet ik weer bij mijn ouders gaan wonen? Zwerf ik van familie naar vrienden en weer terug? Kan ik in het huis blijven wonen? Kan ik dat betalen? Hoeveel is ons huis waard? Hoeveel moet ik de ander uitbetalen? Wat is de overwaarde? Wat als ons huis ‘onder water’ staat? Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de voor- en nadelen van onverdeeld laten?”
Ouderdomspensioen
Valt het bedrijfsvermogen in de gemeenschap? Moet ik daarover afrekenen? Kan mijn bedrijf dan nog wel voortbestaan na de scheiding?
Kan mijn ex-partner zelf zijn inkomen vast stellen? Wat is de waarde van de aandelen of van het bedrijf?
Verrekeningen over en weer
Wie heeft wat betaald? Heeft de één meer geïnvesteerd in de woning dan de ander? Hoe wordt 'overgespaard inkomen' verdeeld?
"We kregen snel alle informatie en dat gaf rust. ERg tevreden over je praktische aanpak met oog voor de onderliggende zaken"
I. van H. te D.
"Omdat we inzicht kregen in zowel de tremanormen als onze budgettering, konden we een evenwichtig alimentatieplan maken"
"Het was niet altijd makkelijk, maar door jouw hulp kunnen we nu allebei weer vooruit, ook financieel."
L.M. te O.
Als je net gehoord hebt dat je partner wil scheiden, of als je zelf de boodschap net hebt of wilt gaan geven, dan ben je op zoek naar informatie. Dat is logisch en begrijpelijk. Je wilt weten waar je aan toe bent en rustig alles op je in laten werken. Voor jezelf bepalen wat je rechten en plichten zijn en alles zoveel mogelijk al op een rijtje krijgen. Heb ook begrip voor het feit dat je partner deze behoefte óók heeft. Geef elkaar de ruimte om deze informatie te verzamelen en wees niet bang dat je belangen daardoor geschaad worden.
Zeker in mediation is er alle aandacht voor je belangen, wensen, verlangens en oplossingen die voor beiden goed zijn, ondanks de moeilijke omstandigheden!
Uitgebreide informatie in de hier te downloaden gids: Waar te beginnen....? Bij scheiding