Scheidingsmediation Alkmaar

Je scheiding goed geregeld

mediation bij scheiding, erfenis, arbeidskwesties

snel inzicht in financiën

Eerst de basis op orde, dat geeft rust!

mediation bij scheiding, erfenis, arbeidskwesties

meer mogelijkheden


In onderling overleg stel je de toekomst veilig 

mediation bij scheiding, erfenis, arbeidskwesties

duurzame afspraken

In overleg gemaakte beslissingen en  oplossingen gaan lang mee.


invloed

Kennismaken en inventariseren


  • Hilde kan jullie, als mediator in Alkmaar en omstreken, goed begeleiden. Ze werkt met een duidelijk stappenplan en helpt jullie bij het maken van juridisch correcte afspraken.
  • Hilde kan jullie in een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan op kantoor of aan huis in Alkmaar informeren over haar werkwijze in het begeleiden van relatie beëindiging en echtscheiding.

  • In het scheidingstraject komen alle zaken aan bod, denk daarbij aan afspraken voor de kinderen, kinder- en/of partneralimentatie plus praktische zaken zoals bijvoorbeeld de echtelijke woning, verdeling van verzekeringen, inboedel en pensioen.
  • Er is naast de juridische en financiële zaken ook ruimte voor de emotionele kant van de relatiebeëindiging / scheiding, zodat vanuit rust en overzicht beslissingen genomen worden.In jullie relatie deelden jullie heel veel. Misschien hebben jullie samen pensioen opgebouwd en een woning gekocht.

Jullie hebben waarschijnlijk samen ook veel spullen aangeschaft

En dan komt de scheiding. Je hebt een heleboel vragen: wat moet er gebeuren met onze woning & hypotheek? Hoe gaat dat dan met mijn pensioen? Hoe verdelen we de spullen die we al die tijd samen gehad hebben? Hieronder een overzicht van te regelen onderwerpen. In het e-book "Waar te begonnen...? Bij scheiding" , kun je alles precies nalezen (link onderaan pagina)

belangrijke punten

kosten-van-de-huishouding

Inkomen & Alimentatie

Je wereld staat op zijn kop. Hoe moet het verder? Hoe ga ik rond kunnen komen na de scheiding? Wat is de invloed van eventuele alimentatieverplichting of - recht op mijn mogelijkheden de woning te financieren? Hoe wordt de alimentatie berekend en vastgesteld? Zijn de Tremanormen bindend of niet? 
overname eigen woning

Vermogensverdeling

Verhuizen of blijven? Wie mag in de huurwoning blijven? Moet ik weer bij mijn ouders gaan wonen? Zwerf ik van familie naar vrienden en weer terug? Kan ik in het huis blijven wonen? Kan ik dat betalen? Hoeveel is ons huis waard? Hoeveel moet ik de ander uitbetalen? Wat is de overwaarde? Wat als ons huis ‘onder water’ staat? Wat zijn de mogelijkheden?  Wat zijn de voor- en nadelen van onverdeeld laten?”

mediation en pensioen

Ouderdomspensioen

Heeft mijn partner recht op mijn pensioen?  Hoe is de verdeling van ouderdomspensioensrechten? Welke afspraken kunnen we daar over maken?
kinderalimentatie berekenen

Kinderen en ouderschapsplan

Hoe ervaren kinderen de scheiding? Wat is het belang van de kinderen?  Hoe gaan we de zorg verdelen? Kunnen we alle kinderkosten nog wel betalen? Hoe verdelen we de spullen van de kinderen? Voelen ze zich nog wel thuis en veilig? Zullen we van elkaar vervreemden als we elkaar minder zien? Hoe zit het met de verzekeringen? Vakanties en feestdagen?
Maak een afspraak in de agenda

bedrijfsvermogen

Valt het bedrijfsvermogen in de gemeenschap? Moet ik daarover afrekenen? Kan mijn bedrijf dan nog wel voortbestaan na de scheiding? 

Kan mijn ex-partner zelf zijn inkomen vast stellen? Wat is de waarde van de aandelen of van het bedrijf? 

indexeren kinderalimentatie

Verrekeningen over en weer

Wie heeft wat betaald? Heeft de één meer geïnvesteerd in de woning dan de ander? Hoe wordt 'overgespaard inkomen' verdeeld?

hilde kroon

mr Hilde kroon

"Als ervaren mediator en jurist – met een achtergrond in het Notariaat – ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van
echtscheidingen en omgangsregelingen. Zoek je iemand die je van A-Z hierin begeleidt, dan ben je bij mij aan het juiste adres

"We kregen snel alle informatie en dat gaf rust. ERg tevreden over je praktische aanpak met oog voor de onderliggende zaken"

mediation

I. van H. te D.

"Omdat we inzicht kregen in zowel de tremanormen als onze budgettering, konden we een evenwichtig alimentatieplan maken"

mediation
A.G te Z.

"Het was niet altijd makkelijk, maar door jouw hulp kunnen we nu allebei weer vooruit, ook financieel."

mediation

L.M. te O.

Als je net gehoord hebt dat je partner wil scheiden, of als je zelf de boodschap net hebt of wilt gaan geven, dan ben je op zoek naar informatie. Dat is logisch en begrijpelijk. Je wilt weten waar je aan toe bent en rustig alles op je in laten werken. Voor jezelf bepalen wat je rechten en plichten zijn en alles zoveel mogelijk al op een rijtje krijgen. Heb ook begrip voor het feit dat je partner deze behoefte óók heeft. Geef elkaar de ruimte om deze informatie te verzamelen en wees niet bang dat je belangen daardoor geschaad worden.

Zeker in mediation is er alle aandacht voor je belangen, wensen, verlangens en oplossingen die voor beiden goed zijn, ondanks de moeilijke omstandigheden!

 

Uitgebreide informatie in de hier te downloaden gids: Waar te beginnen....? Bij scheiding

Waar te beginnen...? Bij scheiding

alle informatie over te regelen onderwerpen in één gids

Waar te beginnen in conflictsituatie