Scheidingsmediation Alkmaar 

Je scheiding goed en vertrouwd regelen

uit elkaar gaan

Vechtscheiding voorkomen

"wie niet horen wil, ....".

uit elkaar gaan

als ouders verder


Ouders zijn jullie voor het leven.

uit elkaar gaan

duurzame afspraken

In onderling overleg genomen beslissingen gaan langer mee

nadenken over scheiden

Kennismaken en inventariseren


  • Hilde kan jullie in een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan op kantoor of aan huis in Alkmaar informeren over haar werkwijze in het begeleiden van relatie beëindiging en echtscheiding. 

  • Jullie scheiding wordt volgens een resultaatgericht stappenplan begeleid. Geen enkel onderwerp blijft onbesproken. 
  • In het scheidingstraject komen alle zaken aan bod, denk daarbij aan afspraken voor de kinderen, kinder- en/of partneralimentatie plus praktische zaken zoals bijvoorbeeld de echtelijke woning, verdeling van verzekeringen, inboedel en pensioen.
  • Er is daarnaast voldoende ruimte voor de emotionele kant van de relatiebeëindiging / echtscheiding 


Belangrijke punten

scheiding en inkomen

Inkomen & alimentatie

Je wereld staat op zijn kop. Hoe moet het verder? Hoe ga ik rond kunnen komen na de scheiding? Wat is de invloed van eventuele alimentatieverplichting of - recht op mijn mogelijkheden de woning te financieren? Hoe wordt de alimentatie berekend en vastgesteld? Zijn de Tremanormen bindend of niet? 


overname eigen woning

(eigen) woning & hypotheek

Verhuizen of blijven? Wie mag in de huurwoning blijven? Moet ik weer bij mijn ouders gaan wonen? Zwerf ik van familie naar vrienden en weer terug? Kan ik in het huis blijven wonen? Kan ik dat betalen? Hoeveel is ons huis waard? Hoeveel moet ik de ander uitbetalen? Wat is de overwaarde? Wat als ons huis ‘onder water’ staat? Wat zijn de mogelijkheden?  Wat zijn de voor- en nadelen van onverdeeld laten?”


mediation en pensioen

ouderdoms- & partnerpensioen

Kan ik nog wel rondkomen na pensionering?  Moet ik een deel van mijn pensioen af staan? Hoe zit dat met de alimentatie? Wil ik nog wel dat mijn ex-partner nabestaandenpensioen (partnerpensioen) krijgt? Kunnen we het afkopen? 


eigen bedrijf en scheiden

Bedrijfsvermogen


Valt het bedrijfsvermogen in de gemeenschap? Moet ik daarover afrekenen? Kan mijn bedrijf dan nog wel voortbestaan na de scheiding? 

Kan mijn ex-partner zelf zijn inkomen vast stellen? Wat is de waarde van de aandelen of van het bedrijf? 

mediation en kinderen

KINDEREN & OUDERSCHAPSPLAN

Hoe gaat het met de kinderen? Hoe ervaren zij de scheiding? Wat is het belang van de kinderen?  Hoe gaan we de zorg verdelen? Kunnen we alle kinderkosten nog wel betalen? Hoe verdelen we de spullen van de kinderen? Voelen ze zich nog wel thuis en veilig? Zullen we van elkaar vervreemden als we elkaar minder zien? Wie bewaart de paspoorten? Hoe zit het met de verzekeringen? Vakanties en feestdagen?


hilde kroon

mr Hilde kroon

"Als ervaren mediator en jurist – met een achtergrond in het Notariaat – ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van
echtscheidingen en omgangsregelingen. Zoek je iemand die je van A-Z hierin begeleidt, dan ben je bij mij aan het juiste adres

"We kregen snel alle informatie en dat gaf rust. ERg tevreden over je praktische aanpak met oog voor de onderliggende zaken"

mediation

I. van H. te D.

"Omdat we inzicht kregen in zowel de tremanormen als onze budgettering, konden we een evenwichtig alimentatieplan maken"

mediation
A.G te Z.

"Het was niet altijd makkelijk, maar door jouw hulp kunnen we nu allebei weer vooruit, ook financieel."

mediation

L.M. te O.

Als je net gehoord hebt dat je partner wil scheiden, of als je zelf de boodschap net hebt of wilt gaan geven, dan ben je op zoek naar informatie. Dat is logisch en begrijpelijk. Je wilt weten waar je aan toe bent en rustig alles op je in laten werken. Voor jezelf bepalen wat je rechten en plichten zijn en alles zoveel mogelijk al op een rijtje krijgen. Heb ook begrip voor het feit dat je partner deze behoefte óók heeft. Geef elkaar de ruimte om deze informatie te verzamelen en wees niet bang dat je belangen daardoor geschaad worden.

Zeker in mediation is er alle aandacht voor je belangen, wensen, verlangens en oplossingen die voor beiden goed zijn, ondanks de moeilijke omstandigheden!

 

Uitgebreide informatie in de hier te downloaden gids: Waar te beginnen....? Bij scheiding

Waar te beginnen...? Bij scheiding

alle informatie over te regelen onderwerpen in één gids

Waar te beginnen in conflictsituatie
Navigatiegids in conflictsituaties

De Navigatie Gids

Je ontvangt óók De Navigatie Gids, met tips om  te navigeren om escalatie van de situatie te voorkomen.