Scheidingsmediation Alkmaar 

Je scheiding goed en vertrouwd regelen

uit elkaar gaan

Vechtscheiding voorkomen

uit elkaar gaan

als ouders verder

uit elkaar gaan

duurzame afspraken

Mediator Alkmaar

Als mediator begrijpt Hilde maar al te goed dat de aankomende scheiding jullie beiden een hoop zorgen oplevert. Een scheiding brengt - naast emoties - veel ingewikkelde zaken en beslissingen met zich mee. Bij het maken van duidelijke afspraken over het huis, spullen, geld en eventueel de kinderen en alimentatie moet goed worden nagedacht, zonder dat emoties de overhand hebben. 
Bel 06- 30 09 83 69 om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen.

hilde kroon mediation                                                    mr. Hilde Kroon

Stappenplan 'all in ONe' scheiden

convenant

bespreken & opstellen

pen en papier

controleren & tekenen

inschrijving gemeente

Beschikking & inschrijving

nadenken over scheiden

Kennismaken en inventariseren


  • In een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek op kantoor of aan huis in Alkmaar en omgeving informeert Hilde jullie over de procedure, werkwijze en kosten bij relatie beëindiging en echtscheiding.
  • Jullie scheiding wordt volgens een resultaatgericht stappenplan begeleid. 
  • Afspraken voor de kinderen, kinder- en/of partneralimentatie en praktische zaken zoals de echtelijke woning, verdeling van verzekeringen, inboedel en pensioen.

  • Met ruimte voor de emotionele kant van de relatiebeëindiging / echtscheiding omdat dit belangrijk is om te komen tot goede, duurzame afspraken.


Belangrijke punten

scheiding en inkomen

Inkomen & alimentatie

Je wereld staat op zijn kop. Hoe moet het verder? Hoe ga ik rond kunnen komen na de scheiding? Wat is de invloed van eventuele alimentatieverplichting of - recht op mijn mogelijkheden de woning te financieren? Hoe wordt de alimentatie berekend en vastgesteld? Zijn de Tremanormen bindend of niet? 


overname eigen woning

(eigen) woning & hypotheek

Verhuizen of blijven? Verkopen of verdelen? Hoeveel is ons huis waard? Hoeveel moet ik de ander uitbetalen?  

mediation en pensioen

ouderdoms- & partnerpensioen

Kan ik nog wel rondkomen na pensionering?  Moet ik een deel van mijn pensioen af staan?  Wil ik nog wel dat mijn ex-partner nabestaandenpensioen (partnerpensioen) krijgt?

eigen bedrijf en scheiden

Bedrijfsvermogen

Valt het bedrijfsvermogen in de gemeenschap? Moet daarover afgerekend worden? Kan het bedrijf dan nog wel voortbestaan na de scheiding? Kan mijn ex-partner zelf inkomen vast stellen? Wat is de waarde?

mediation en kinderen

KINDEREN & OUDERSCHAPSPLAN

Hoe gaat het met de kinderen? Hoe ervaren zij de scheiding? Wat is het belang van de kinderen?  Hoe gaan we de zorg verdelen? Kunnen we alle kinderkosten nog wel betalen? Hoe verdelen we de spullen van de kinderen? Zullen we van elkaar vervreemden als we elkaar minder zien? Wie bewaart de paspoorten? Hoe zit het met de verzekeringen? Vakanties en feestdagen?

hilde kroon mediation

mr. Hilde kroon

"Als ervaren mediator en jurist – met een achtergrond in het Notariaat – ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van echtscheidingen en omgangsregelingen.
Zoek je iemand die je van A-Z hierin begeleidt, dan ben je bij mij aan het juiste adres

ErvaringEN van anderen...

"We kregen snel alle informatie en dat gaf rust. ERg tevreden over je praktische aanpak met oog voor de onderliggende zaken"

vrouw met glimlach

I. van H. te D.

"Omdat we inzicht kregen in zowel de tremanormen als onze budgettering, konden we een evenwichtig alimentatieplan maken"

man
A.G te Z.

"Het was niet altijd makkelijk, maar door jouw hulp kunnen we nu allebei weer vooruit, ook financieel."

L.M. te O.

Waar te beginnen...? Bij scheiding

alle informatie

in één gids

Waar te beginnen in conflictsituatie