Relatie Mediation

Voorkom (v)echtscheiding

Echtscheiding voorkomen

escalatie voorkomen

Echtscheiding voorkomen

herstel van de relatie 

Echtscheiding voorkomen

gehoord, gezien en gewaardeerd

Echtscheiding voorkomen

premediation


Echtscheiding voorkomen

niet meer vechten of

vluchten

Echtscheiding voorkomen

communicatie verbeteren

Wanneer kun je relatiemediation gebruiken?

Hoewel mediation geen relatietherapie is, kan mediation de relatie wel zeker helpen verbeteren. Bij mediation gaan we uit van gezonde mensen die wat hulp kunnen gebruiken bij het beter communiceren met elkaar. 

scheidende wegen

Scheiden of blijven

Onder begeleiding een verhelderend gesprek hebben om te bespreken wat er niet goed gaat of beter kan, kan in sommige gevallen een echtscheiding en in ieder geval een vechtscheiding voorkomen.


In zo'n gesprek tasten we af of de relatie nog te herstellen is (zie hieronder). Als blijkt dat dat niet meer kan, dan is er in ieder geval duidelijkheid en begrip ontstaan. De relatie zoals die was wordt afgesloten en een relatie in een nieuwe vorm ontstaat. Hierdoor kunnen vervolgens goede afspraken gemaakt worden


De kennis en vaardigheden van mij als mediator worden benut om een aantal zaken goed met elkaar te bespreken om escalatie van conflicten te voorkomen én om tot verdieping van de onderlinge relaties te komen. Want het is zeker niet gemakkelijk om het écht over dingen te hebben die ertoe doen, omdat de consequenties zo groot lijken te zijn.

familie mediation

Kunnen we het nog draaien?

De drukte en sleur van alledag kan leiden tot het uit elkaar groeien van partners en gezinsleden. Conflicten, onvervulde en onbesproken behoeften, verlangens en verwachtingen kunnen roet in het eten gooien. Veel voorkomende reacties zijn onderdrukken, doordrukken, weglopen of juist vechten. Dit geeft tijdelijk verlichting, maar pakt de wortels van het probleem niet aan. Oorzaak van conflicten is het je niet gehoord, gezien en gewaardeerd voelen door de ander, terwijl je juist bij elkaar helemaal jezelf wilt kunnen zijn.


Als het niet meer lukt om de ander te zien en te waarderen is dat meestal omdat je zelf teveel gekwetst bent. Door mij in te schakelen om te bemiddelen in de relatie help ik jullie om jullie verwachtingen, belangen, wensen en verlangens bespreekbaar te maken. We bekijken of het zin heeft de relatie in dezelfde vorm voort te zetten of dat een andere vorm beter past.

Jouw gids om te navigeren in lastige situaties

De Navigatie Gids in Conflictsituaties