Relatie Mediation

Voorkom een (v)echtscheiding

Samen verder...

scheidende wegen

Als stel....

Eén van jullie wil zo)niet meer verder. De ander is  in shock of  in paniek. Is de relatie echt zomaar voorbij? Is het een gril? Wordt er aan de noodrem getrokken?
Het is in ieder geval een indicatie dat jullie niet op dezelfde manier  verder willen.
Wellicht willen jullie het nog niet zomaar opgeven.  Willen jullie het nog een kans geven om een beslissing nemen waar jullie allebei achter staan? Een beslissing die voor jullie en voor jullie kinderen een stabiele toekomst biedt?


Hoewel mediation geen relatietherapie is, kan mediation de relatie wel zeker helpen verbeteren.
Bij mediation gaan we uit van gezonde mensen die wat hulp kunnen gebruiken bij het beter communiceren met elkaar. 

omgangsregeling aanpassen in mediation

OF samen ALS OUDERS...

Scheiden is nooit de bedoeling of opzet. Ja, het is een intens proces en het is voor niemand  leuk, maar wel leerzaam. Dat ouders kinderen wat aandoen, dat ze falen als ouders of slechte ouders zijn, als sprake is van een scheiding, is klinkklare onzin.  Maar een gezonde relatie hebben als ouders is moeilijker dan gedacht.
Alles wat tijdens de relatie speelde, wordt alleen maar groter als je uit elkaar gaat. "Je hebt het toch wel over voor je kinderen om normaal te doen tegen elkaar?”, hoor ik vaak. Maar dat is meestal moeilijker dan gedacht....

familie mediation

Kunnen we het nog draaien?

De drukte en sleur van alledag kan leiden tot het uit elkaar groeien van partners en gezinsleden. Conflicten, onvervulde en onbesproken behoeften, verlangens en verwachtingen kunnen roet in het eten gooien. Veel voorkomende reacties zijn onderdrukken, doordrukken, weglopen of juist vechten. Dit geeft tijdelijk verlichting, maar pakt de wortels van het probleem niet aan. Oorzaak van conflicten is het je niet gehoord, gezien, gewaardeerd een geliefd voelen door de ander, terwijl je juist bij elkaar helemaal jezelf wilt kunnen zijn.


Als het niet meer lukt om de ander te zien en te waarderen is dat meestal omdat je zelf teveel gekwetst bent. Door mij in te schakelen om te bemiddelen in de relatie help ik jullie om jullie verwachtingen, belangen, wensen en verlangens bespreekbaar te maken. 


De kennis en vaardigheden van mij als mediator zullen helpen om een goed met elkaar in gesprek te gaan om escalatie van conflicten te voorkomen én om tot verdieping van de onderlinge relaties te komen. Want het is zeker niet gemakkelijk om het écht over dingen te hebben die ertoe doen, omdat de consequenties zo groot lijken te zijn.

premedation

Weten wat je van elkaar verwacht

Bijvoorbeeld om te bespreken wat er niet goed gaat of beter kan. Wat jullie wensen en verlangens zijn die je wilt ervaren in een relatie of hoe je je toekomst wilt vormgeven. Het kan in een echtscheiding en in ieder geval een vechtscheiding voorkomen.


In zo'n gesprek bespreken we wat de 'Drie Bommen' onder elke relatie zijn, ofwel de "Drie Geheimen'  voor een goed huwelijk. We tasten we af of de relatie nog te herstellen is  en blazen er nieuw leven in.


Wat als de ander niet meerwerkt?

Mediation op de werkvloer

wacht niet te lang!

Mediation doe je samen. Maar wat als de ander niet wil?  Dan kun je alleen komen.
Je kunt  eenzijdig veel verbetering realiseren, want alles is actie en reactie.
Tijdens onze sessies leer ik je welke  acties je kunt inzetten, waardoor een andere reactie ontstaat. Iedereen is erbij gebaat is: jezelf, de kinderen én de ander. 


Wacht niet te lang. Voorkom escalatie van de situatie.


De coaching kan gecombineerd worden met een mediationtraject of een rechtszaak.


Wat anderen zeggen....

“door de achtergrond- informatie die we kregen, begrepen waar het steeds misgaat. We hebben besloten samen te blijven”

Schagen

"Hij ging vreemd, maar omdat ik - ondanks mijn boosheid - kon zien wat ik kon doen zijn we er toch doorheen gekomen"

Renkum

Hoewel we de deur niet platlopen, is er wel meer opluchting en meer begrip! We doen het goed als ouders samen.

Alkmaar
mediation op de werkvloer

"Na een jaar geen contact, is er nu een normale omgangsregeling.

Dat had ik nooit meer verwacht! Dankzij de gouden tip van hilde.

Leersum

Alvast tips ontvangen?

Jouw gids om te navigeren in lastige situaties

De Navigatie Gids in Conflictsituaties