Masterclass in het kader van

de Dag van de scheiding 2023
thema Ouderschapslan

Het ouderschapsplan de prullenbak in?

Wat als de afspraken NIET worden nagekomen? De politie gaat het kind al lang niet meer ophalen. Heeft een ouderschapsplan wel zin als de omgangsregeling niet afgedwongen kan worden?


In deze Masterclass ontdek je:

  • wat de oorsprong en dynamieken van ouderverstoting zijn;
  • de structuur en tools die je als mediator en/of advocaat specifiek in dit soort situaties wél effectief kunt inzetten;
  • Hoe je dit met je cliënt en met andere hulpverlening en de rechter deelt.
ouderverstoting
Hilde Kroon

mr. Hilde Kroon

  • Deze Masterclass wordt kosteloos verzorgd in het kader van de Dag van de Scheiding.

Event Date

Woensdag

06-09-2023

16.00 uur

De Dag van de Scheiding editie 2023 staat in het teken van het ouderschapsplan, dat 15 jaar geleden verplicht werd gesteld. Maar wat als de afspraken niet worden nagekomen? Wat als dit gefrustreerd wordt door een ouder of door het kind zelf, omdat het aangeeft niet (meer) naar de andere ouder te willen? De politie gaat al jarenlang niet meer aan de deur om het kind op te halen, omdat dit als te traumatisch wordt gezien voor het kind.

Wat heeft het ouderschapsplan dan voor zin als je de afspraken omtrent de omgangsregeling niet kunt afdwingen?


Uiteraard heeft het ouderschapsplan preventieve zin. Het laat de ouders vooraf over hun ideeën over de opvoeding en afspraken nadenken. 

Als de mediator-advocaat goede voorlichting, toelichting en informatie kan verstrekken over de oorsprong ervan en hoe je de vroege signalen kunt zien en hoe om daarmee om te gaan, is er al veel gewonnen.


De dynamieken die spelen bij ouderverstoting zijn subtiel en lijken ingewikkeld, maar als je daar begrip van hebt, kun je veel meer bereiken in het structureel oplossen van het probleem, dan je misschien denkt. Buiten de rechter om. Met elegantie en gemak.

contactherstel

Cees S. te L.

Ongelooflijk

"Mijn dochter heb ik twee jaar niet gezien. Door de inzichten en tips van Hilde aan mij en de hulpverlener, is er binnen twee maanden contactherstel gekomen, zonder vervelende jeugdzorgtrajecten en zonder juridische strijd. Echt ongelooflijk"

Als mediator en/of advocaat krijg je de andere ouder meestal niet om de tafel. Dat lijkt een probleem, maar is het niet. De bal ligt namelijk in de hoek van de verstoten ouder. Die kun je wél spreken en bijstaan, door niet alleen de juridisch, maar ook de psychologische en misschien zelfs esoterische aspecten te betrekken. Niet alleen in de gesprekken met je cliënt, maar bijvoorbeeld ook met de hulpverlening en/of de rechter.

Want - hoewel deze verstoten ouder zich machteloos en radeloos voelt - kan deze meer doen dan gedacht. Help je cliënt in te zien wat en hoe, op een manier die geen weerstand oproept.Zo help je optimaal om de oorsprong van het probleem op te lossen. Met elegantie en gemak.

hilde-kroon-met-netelige-kwesties

Presentatie door


Mr. Hilde Kroon, mediator, jurist met meer dan 20 jaar ervaring in Nederland en België.


Ze verzorgt Permanente Educatie voor Professionele Conflictoplossers in de interventies uit Het Evolutie Systeem en is auteur van:

- "Opgewonden Standjes en Bevredigende

Oplossingen",
- "Netelige Kwesties" en
- Scheiden is Leiden",

met vele voorbeelden van toepassingen van de theorie in de praktijk.Online Webinar: 

Woensdag 6 september 2023 om 16.00 uur

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden